Perşembe, Ocak 04, 2007

Tereyağında Karides




Malzemeler


Jumbo Karides

Yeşil biber

Tereyağı

Sarımsak

Tuz

Kırmızı pulbiber


Hazırlaması


Derin bir teflon tava içinde önce tereyağını ertin, ertiitğiniz tereyağının içine ince ince dilimlediğiniz biberleri atın ve kavurun. Biberler kavrulduktan sonra sarımsağı, karidesi, tuzu ve kırmızı pulbiberi ekleyerek 1-2 kez karıştırın ve tavanın kapağını kapatıp ateşi kısın. Karidesler kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.

1 Comment:

Adsız said...

karides zaten % 90 ı su olan bir canlıdır ve hemen piser. Suyunu salıdırıp cektiriseniz lastik gibi olur ve ufacık kalır. Yani kısaca guzelim karideslere iskence etmeyin. yag kızınca sarımsak ve karidesleri atın soyle bir iki kez de karıstırın bir dakika sonra karides coktan hazırdır.
Karidesleri Severler Dernegi