Malzemeler (2 kişilik)
250 gram ayıklanmış taze fasulye
1 küçük soğan
1 yumurta
Kırmızı biber
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı
Hazırlaması
Teflon bir tava içinde soğanı zeytinyağında pempeleşinceye kadar kavurun sonra tavaya ayıklanarak 1-2 cm uzunluğunda doğranmış taze fasulyeleri ekleyin . Fasulyeleri soğanla beraber 1-2 dakika kadar kavurun daha sonra ateşi kısın, tavanın kapağını kapatarak fasulyelerin hafif suyunu salmasını ve bu su içinde pişmelerini sağlayın fakat arada sırada fasulyeleri karıştırmayı ihmal etmeyin. Fasulyeler piştiğinde tuzunu , kırmızı biberi ve karabiberi ekleyin. En son olarak pişen fasulyelerin üzerine yumurtayı kırın ve hafif ateşte yumurtalar da pişene kadar karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.
Pazartesi, Mayıs 15, 2006
Fasulye Kavurması
gonderen yesimin tarifleri saat 18:30:00
grup Sebze Yemekleri
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment