Pazartesi, Mayıs 15, 2006

Fasulye Kavurması

Malzemeler (2 kişilik)

250 gram ayıklanmış taze fasulye
1 küçük soğan
1 yumurta
Kırmızı biber
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı

Hazırlaması

Teflon bir tava içinde soğanı zeytinyağında pempeleşinceye kadar kavurun sonra tavaya ayıklanarak 1-2 cm uzunluğunda doğranmış taze fasulyeleri ekleyin . Fasulyeleri soğanla beraber 1-2 dakika kadar kavurun daha sonra ateşi kısın, tavanın kapağını kapatarak fasulyelerin hafif suyunu salmasını ve bu su içinde pişmelerini sağlayın fakat arada sırada fasulyeleri karıştırmayı ihmal etmeyin. Fasulyeler piştiğinde tuzunu , kırmızı biberi ve karabiberi ekleyin. En son olarak pişen fasulyelerin üzerine yumurtayı kırın ve hafif ateşte yumurtalar da pişene kadar karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.

0 Comments: