Salı, Mayıs 09, 2006

Fırında Tavuk


Malzemeler

4 adet iyice dövülmüş tavuk pirzola
4 adet küçük boy patates
4-5 diş sarımsak
Kekik
Taze karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Hazırlaması

Zeytinyağının içine kekiği, tuzu ve dövülmüş sarımsağı karıştırarak sosu hazırlayın. Bu sosun içinde tavukları en 1 saat sıkca ters yüz ederek bekletin. Daha sonra fırın torbası içine halka dilimlenmiş patatesi, sosta bekletilmiş tavuğu ve bir tatlı kaşığı kadar taze karabiberi içi hafif unlanmış torba içine yerleştirip torbaalrın ağzını kapatın. Torbaların üzerine 1-2 delik açtıktan sonra 180 0 C lik fırın içinde 30-25 dakika kadar pişirin.