Perşembe, Haziran 01, 2006

Patatesli Omlet


Malzemeler
2 yumurta
1 küçük patates
2 dilim beyaz peynir
Zeytinyağı
Karabiber, tuz

Hazırlanması

Blendıra peyniri, yumurtaları , tuzu ve karabiberi koyup iyice çırparak karıştırın.
Patatesi soyup, çok küçük küpler halinde (zar dan daha da küçük olacak şekilde) doğrayın. Tava içinde 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağını kızdırın ve patatesleri bu yağ içinde tamamen kızartın. Kızattığınız patatesler üzerine yumurtalı karışımınızı ekleyin , omleti karıştırmadan omletin altını kızartın, omletin altı kızardıktan sonra bir tabak vasıtası ile omleti kalıp halinde ters çevirin ve diğer yüzüde kızarana kadar pişirin.