Malzemeler
4-5 adet patates
1 su bardağı köftelik bulgur
tuz, karabiber, kimyon
biber salçası
zeytinyağı
1 adet limon suyu
Hazırlaması
Patatesleri haşlayın ve ezin. Patatesler sıcakken içine bulguru ekleyin ve tencerenin ağzını kapatın. Bulgur iyice yumuşayınca diğer malzemeleri ilave ederek karışımınızı iyice harmanlayın ve havuç şekli verip tepelerini maydanoz yaprakları ile süsleyin.
Püf Noktası : Hazırladığınız karışımın durumuna ve damak zevkinize göre biber salçası ve zeytinyağının oranlarını belirlemeniz gerekiyor. Zeytinyağını az koyarsanız karşımınız kuru olacaktır dolayısı ile şekil vermekte zor olacaktır.
Salı, Aralık 05, 2006
Küçük Havuçlar
gonderen yesimin tarifleri saat 11:22:00
grup Mezeler, Pratik Fikirler Kolay Tarifler, Sebze Yemekleri
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment