Malzemeler
3 yufka
1 ufak şişe soda
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 bardak lor peyniri
Kıyılmış maydanoz
Tuz
Hazırlaması
Derin bir kap içinde yumurta, zeytinyağı, tuz, süt ve sodayı iyice çırparak karıştırın. Hazırladığınız bu karışım içine maydanozu ve peynirleri karıştırın. Daha sonra 2 adet yufkayı elinizde parçalayarak ufak parçalar halinde bu karşımın içine atın ve elinizle hafif karıştırarak yufkalar ile hazırladığınız için tamamen karşmasını sağlayın. Hiç kuru yufka kalmamaldır, iç ile yufkalar tamamen ıslanmalıdır.
Yayvan teflon bir tencerenin veya tavanın içini çok hafif zeytinyağı ile yağladıktan sonra kalan 1 adet yufkanızı -yufkanın kenarları dışarıda kalacak şekilde- tencerenin içine yayın. (Yufka çok gergin olmamalıdır)
Serdiğiniz yufkanın üzerine hazırladığınız diğer yufkalı karışımı serin. Yufkanın kenarı ile karışımın üzerini bohça şeklinde tamamen örtün ve en üstünü tekrar zeytinyağı ile yağlayın.
Tencerin kapağını kapatarak çok kısık ateşte pişirin. Böreğinizin altı kızarınca ters çevirerek diğer tarafınıda pişirin.
Püf Noktası: Çok kısık ateşte pişmelidir. Aksi taktirde; dışında sert bir kabuk olacak içide pişmeyecektir.
0 Comments:
Post a Comment