Salatayı severim ancak malzemeleri tek tek doğramak herzaman zor gelir bana.Annem bu huyumu bildiğinden herzaman benim buzdolabımda ve kendi buzdolabında salata malzemelerini doğranmış olarak hazır saklar.
Lahanayı son zamanlarda diğer malzemelerden farklı olarak ceviz ile karıştırarak saklamaya başladı ve bu da salatalarımıza ayrı bir tat verdi.
Bunun için lahanayı istediğiniz miktarda ince ince doğrayın ve üzerine biraz tuz dökerek elinizle iyice ovun. Daha sonra lahananın üzerine damak zevkinize göre istediğiniz miktarda çörek otu ve ince çekilmiş ceviz dökün ve kapaklı cam saklama kaplarında buzdolabınızda muhafaza edin. Salata yapacağınız zaman direkt olarak istediğiniz miktarda lahanayı alın ve salatanıza ekleyin.
Maydanozun, dereotunun, kırmızı lahananın buzdolabında saklanması ve salatalara aromalı zeytinyağlarının hazırlanması için "püf noktaları" sayfasını ziyaret edin.
0 Comments:
Post a Comment