Perşembe, Ocak 04, 2007

Fırında Tavuk



Malzemeler

12 adet tavuk baget/ göğüs
1 bardak yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limon suyu
Kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Un (pişirme torbasının içini unlamak için)
Pişirme torbası

Hazırlaması

Yoğurdu, limon suyunu, hardalı, salçayı , tuzu, karabiberi ve toz kırmızı biberi karıştırarak sos hazırlayın . Her bir tavuk parçasını bu sosa bulayın ve önceden içini iyice unladığınız pişirme torbalarına yerleştirin. Torbaların ağzını bağlayın ve torbaların üzerine toplu iğne ile 1-2 delik açıp tavuklarınızı 200 C fırında suyunu tamamen çekene ve üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.

Püf noktası: Tavukların üzeri kızarınca hemen fırından çıkarmayın, suyunu salıp tamamen çekene kadar uzunca süre pişirin. Aksi taktirde tavuklarınızın üzeri kızarmış ancak içi pişmemiş olacaktır

1 Comment:

tata said...

Ben de iyice kizarmis ve ici pismis tavugu seviyorum, bu nedenle aynen katiliyorum fikrine.
Sevgiler