Cuma, Mayıs 19, 2006

Biberli Makarna


Malzeme (2 Kişilik)

Yarım paket kalem makarna
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 domates
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
Beyaz Peynir
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanması

Makarnaları bol tuzlu suda haşlayın.Çok hafif sulu kalacak şekilde süzün ve bir kenara alın. Közlenmiş kırmızı biberi temizleyin küçük parçalara ayırıp mutfak robotu içine alın bunun üzerine dövülmüş sarımsağı , tuzu , domatesi, 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ve çok hafif sulandırmak içinse az miktarda suyu ekleyip robotta bu karışımı püre haline getirin. Hazırladığınız sosu kısık ateşte pişirin. Pişen sos üzerine fesleğini ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Süzdüğünüz makarnaların üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra bu sosu ilave edin.
Arzu ettiğiniz miktarda beyaz peyniri rendeleyin, rende peyniri kekikle karıştırarak makarnaların üzerine ekleyin
Afiyet Olsun

0 Comments: