Bu tarifte canım arkadaşım Serap'tan
Malzemeler
4 parça kontrfile
1 su bardağı süt
2 baş soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
Üstü için
300 gr.mantar
1 baş soğan
2 adet çarliston biber
1 adet közlenip kabukları soyulmuş kırmızı biber
1 fiske muskat (küçük hindistan cevizi)
1 tatlı kaşığı worcester sosu
Tuz
Süt ve zeytinyağı karıştırılır.Etler içine katılır ve buzdolabında bir gün bekletilir.Pişirmeden 2 saat önce soğan suyu katılır ve tekrar dolaba konur.Bir tencerenin içine biraz sıvıyağ konur ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. (soğanlar, salata soğanı gibi kesilirse güzel oluyor) Mantarlar kesilerek, tuz ve çok az tereyağı ile birlikte ayrı bir tencereye konur.Önce kısık ateşte kavrulur.Sulandıktan biraz sonra soğana katılır.Ayrıca çarliston biber, kırmızı biber, muskat, worcester sosu ve biraz tuz eklenir. Mantarlar pişince altı söndürülür. Etler ızgarada pişirilir. Pişerken tuz ve kekik serpilir. Pişen etler tabağa alınır ve üzerine sıcak mantarlı sos dökülerek servis yapılır.
0 Comments:
Post a Comment