Salı, Mayıs 02, 2006

kabak yemeği


















Bu tarifte Gülriz Suririnin kitabından... Oldukça hafif ve güzel bir tarif

Malzemeler

2-3 adet orta büyüklükte soğan
2-3 adet domates
3- 4 adet kabak
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak

Hazırlanması
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve tencerenin altına dizin. Domatesleri ince dilimler halinde soğanların üzerine dizin. Kabakları halka şeklinde doğrayarak domatesler üzerine dizin, kabklar üzerine sarımsakları serpin ve zeytinyağını ve tuzu ekleyin.
Kısık ateşte kabaklar tamamen yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine bolca dereotu serperek servis yapın.

1 Comment:

Adsız said...

en kısa sürede deneyeceğim..