Perşembe, Mayıs 04, 2006

Yufkalı Sosis Kızartması


Çok sevdiğim bir kızartma, annem yaşgünümde bana yapardı,

Malzemeler
1 adet yufka
4-5 adet sosis
Kürdan

Hazırlaması:

Yufkayı ikiye katlayın ve düz bir zemine yayın, bir şişe kapağı yardımı ile yufkadan sosislerin eninde yuvarlak parçalar kesin.
Sosisleri parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Kürdanlara 2 kat yufka 1 adet sosis olacak şekilde malzemeyi dizin . (Kürdanın sadece ortasına gelecek şekilde bu dizimi yapın, fazla miktarda malzeme taktığınızda kürdana kızartırken dağılıyor)
Kürdana takılı sosis ve yufkayı kızgın yağda kızartın, sonra bir kağıt havlu üzerine çıkartarak yağını çektirerek servis yapın.

1 Comment:

Adsız said...

üf muhteşem tatlar valla orda olup tatmak vardı benim ablam yaparda kötümü olur ellerine sağlık