Perşembe, Haziran 08, 2006

Cevizli Gül Böreği


Bu tarif için Gülçin ve Alev'e teşekkürler (Tarifin asıl sahibi Gülçin ama resimdeki börekler Alev'in)

Malzemeler

4 yufka
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı böreklerin üstü için kullanılacak)
1 bardak süt
100 gram margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 bardak az çekilmiş ceviz
Börelerin üstü için haşhaş veya susam ve/veya çörek otu

Hazırlanması

Her bir yufkayı eşit 6 parça olacak şekilde üçgen biçiminde kesin.
Harcı için sütü, margarini , sıvıyağı 1 yumurtanın tamamını ve diğer yumurtanın sadece beyazını iyica çırparak karıştırın.

Hazırladığınız bu karışımdan 1/2 su bardağı böreğin üstü için ayırın ve kalan harcı üçgen şeklinde kesilmiş her bir yufka parçasının üzerine eşit olarak dağıtarak sürün.
Yufkaların geniş taraflarına denk gelecek şekilde cevizlerinizi bölüştürün ve her bir yufkayı sigara böreği sarar gibi sarın.
Daka sonra bu böreklere resimdeki gibi gül böreği şekli vererek yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine yerleştirin. Daha önce kenara ayırdığınız 1/2 bardak harc ile böreklerin üzerini ıslatın, ve üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün.
En son olarakta zevkinize bağlı olarak böreklerin üzerine susam, çörek otu veya haşhaş serperek, 200 C fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirin.

Fırından çıkan böreklerinizin üzerine çok hafif nemli bezle örterek 5 dakika dinlendirin. Böylelikle börekleriniz daha da yumuşak olacaktır.

0 Comments: