Salı, Ağustos 15, 2006

Susamlı Tavuk


Malzemeler:

Yarım kilo kuşbaşı olarak doğranmış tavuk eti
1 çaybardağı krema
2 çaykaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı soya sosu (tuzsuz)
1/2 su bardağı susam
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber

Hazırlaması

Kuşbaşı tavuk etlerini 1-2 çorba kaşığı sıvı yağda , kendi sularını salıp tekrar çekene kadar pişirin. Etler pişdikten sonra üzerine karabiberi, tuzu ve kimyonu ekleyin

Başka bir kap içinde krema ve soya sosunu karıştırarak bir sos hazırlayın, pişen etleri bu sosa buladıktan sonra bir tepsi içine yaydığınız susamların içine atın ve etlerin hertarafının susamla bulanmasını sağlayın.

Susamla kapladığınız etleri yağın kalan kısmı içinde, susamlar hafif kararıncaya kadar çevirin ve servis yapın.

0 Comments: