Malzemeler
4 parça közlenmiş kırmızı biber konservesi
1 çay kaşığı sarımsak tozu veya 2 diş çok küçük kesilmiş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay bardağı elma sirkesi
Tuz
Hazırlaması
Sirkenin içine sarımsakları,tuzu, kuru naneyi karıştırarak sosu hazırlayın, hazırladığınız sosu biberler üzerine dökerek servis yapın.
Not: Közlenmiş biber konservesi kullanmak istemezseniz , taze kırmızı biberleri 180-200 C fırında üzerleri kızarana kadar közleyin , közlenmiş biberlerin kabuğunu soyarak soğumaya bırakın. Soğuyan biberler üzerine 1/4 çay bardağı zeytinyağı döktükten sonra yukarıda tarifi verilen sirkeli sosu ekleyin ve servis yapın.
Sirkenin içine sarımsakları,tuzu, kuru naneyi karıştırarak sosu hazırlayın, hazırladığınız sosu biberler üzerine dökerek servis yapın.
Not: Közlenmiş biber konservesi kullanmak istemezseniz , taze kırmızı biberleri 180-200 C fırında üzerleri kızarana kadar közleyin , közlenmiş biberlerin kabuğunu soyarak soğumaya bırakın. Soğuyan biberler üzerine 1/4 çay bardağı zeytinyağı döktükten sonra yukarıda tarifi verilen sirkeli sosu ekleyin ve servis yapın.
1 Comment:
selam,
kırmızı biberi de çok severim. ellerine sağlık gözüm şenlendi
Post a Comment