Perşembe, Ekim 26, 2006

Çabuk Köy Ekmeği

( 2 kişilik)

Malzemeler
Su 1 su bardağı
Un 2 su bardağı
Tam buğday unu ½ su bardağı
Tuz 1 kahve kaşığı
Instant Maya (toz maya) 3+1/2 kave kaşığı
(1 paket-10 gramlık olarak hazır poşetler var Dr Oetkerin onu kullanabilirsiniz)

Yapılışı

Plastik bir kabın içine önce unu,tuzu ekleyin , mayayı unun içine açtığınız çukur içine ekleyin ve üzerine azar azar suyu ilave ederek yoğurun, yaklaşık 20 dk kadar yoğurun
Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 30 dk mayalandırın, mayalanma sonucu hamur hacmi 2 katına çıkmalıdır.

Fırın tepsinizin üzerine yağlı kağıt serin ve kağıt üzerini unlayın.
Mayalanan hamurunuzu yağlı kağıt serdiğiniz tepsi üzerine alın. Hamurunuza elinizle köy ekmeği formu verin ve üzerine 1-2 yemek kaşığı un serpin. Daha sonra ekmeğin 1 veya 2 yerinde kesin bir bıçak ile derin çizikler oluşturun.
Hamurunuzu önceden 220 o C ye ısıttığınız fırın içinde üstü kızarana kadar pişirin.

Pişen ekmeğinizi dışarı alın ve tepsiyi soğuk bir zemin üzerine yerleştirin (ıslak bir havlu, soğuk bir tezgah vs..) Ekmeğinizin üzerini bir bezle örterek 10-15 dakika dinlendirin.

Not: Ekmeğinizi pişirirken fırın içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su ve/veya buz koyarsanız ekmeğiniz daha yumuşak olacaktır.

0 Comments: