Salı, Kasım 28, 2006

Meksika Çorbası

Malzemeler

1 şişe domates suyu
Erişte
Yarım küçük paket krema
Nane
Acı pul biber
Rendelenmiş kaşarpeynir

Hazırlaması

Domates suyunu tencereye dökün üzerine 2 bardak su ve damak zevkinize bağlı miktarda pul biber ekleyerek kaynatın. Kaynayan domates suyu içine 2 avuç kadar erişte atın . Erişteler pişince çorbanıza kremayı ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın.

Ateşi kapattıktan sonra çorbanıza nane ve rende kaşarınızı ekleyip servis yapın.

Püf noktası:
Bu çorbaya tuz eklemeyin, domates suyu içindeki tuz yeterli olacaktır.
Nane ve kaşarı ateşi söndürdükten sonra ekleyin, ekledikten sonra kaynatmayın.
Ayrıca bu çorbanın en temel özelliği oldukca acı olması, bana göre ne kadar acı olursa o kadar lezzetli oluyor.
Nede olsa serde Adanalılık var..:))

0 Comments: