Cuma, Aralık 15, 2006

Mıhlama (kuymak)



Alevden 2 yeni tarif daha Mıhlama(Kuymak) ve Kiraz Turşusu Kavurması

Mazlemeler
200 gr kadar yayla peyniri veya taze kaşar / telli peynir karışımı
1 kaşık tepeleme buğday unu veya mısır unu
2 kaşık tereyağı
1 bardak su

Hazırlaması
Peynirleri küp küp kesin üzerine un ve suyu ilave edin hafifçe karıştırın. Tereyağını iyice kızdırın (bu aşama önemli iyice kızması lazım) peynir karışımını ilave edip bulamaç haline getirmeden hafifçe karıştırın. Kısık ateşte 10 dk kadar pişirin. Yanında salatalık veya turşu ile ve bir de köy ekmeğiyle servis yapın

1 Comment:

Adsız said...

karadenizde yaşayan biri olarak bu yemeğin adı dible değil kuymak