Cumartesi, Aralık 16, 2006

Karnıbahar Kızartması



Malzemeler

1 küçük karnıbahar
2 yumurta
Un
Tuz
Sıvıyağ
Yoğurt
Sarımsak

Hazırlaması

Karnıbaharı küçük dallarına ayırın ve hafif yumuşayıncaya kadar buharda pişirin. Buharda pişirme için ayrı bir tencereniz yoksa derin bir tencere içine tencerinin 1/4 ne denk gelecek şekilde su doldurun ve kaynatın, daha sonra tencerinin üstüne bir kevgir yerleştirin ve karnıbaharlarınızı buraya koyarak tencerenin kapağını kapatın.

Yumurtaları iyice çırpın, unun içine biraz tuz koyun ve haşlanmış karnıbaharlarınızı una ve yumurtaya bulayarak kızartın.

Kızarttığınız karnıbaharların üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

Püf noktası:Karnıbahar çabuk pişen bir sebzedir dolayısı ile 10-15 daikada haşlanacaktır. Çok haşlamamaya dikkat edin aksi taktirde kızartmanız zor olacaktır.

0 Comments: