Cumartesi, Aralık 16, 2006

Ispanaklı Kek



Ispanaklı kek olur mu demeyin, inanılmaz lezzetli oluyor ve asla ıspanak tadını almıyorsunuz. Bence çocuklarınıza ıspanak yedirebilmek için güzel bir yöntem
Tarif Hülya'ya ait, eline sağlık Hülya:)

Malzemeler

1,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 su bardağı blendırdan geçirilmiş haşlanmış ıspanak püresi
1 çay kaşığı tarçın
1 paket krem şanti

Hazırlaması:
Krem şanti hariç tüm malzemeyi iyice çırparak karıştırın. Karışımınızı, içini sıvı yağ ile yağladığınız yuvarlak cam fırın kabı içine yayarak önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.

Krem şantiyi üzerindeki şekerli tarife uyarak hazırlayın. Kekinizin tamamen soğumasını bekleyin ve kekinizi enine ikiye bölün. Kekin ortasına ve üstüne krem şantinizi eşit olarak dağıtın.

Krem şanti ile süslediğiniz kekinizi buzdolabında yaklaşık 2 saat beklettikten sonra servis yapın

Püf Noktası: Kekinizi enine kesmeden önce mutlaka tam olarak soğumasını bekleyin aksi taktirde kekiniz dağılıyor.

0 Comments: