Pazartesi, Aralık 25, 2006

Elma Tatlısı



Malzemeler

8 adet yeşil elma
1 adet kırmızı elma
1 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2-3 adet karanfil
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı toz şeker
1 paket krema
Rende çikolata

Hazırlaması

Yeşil elmeleri soyun ve ortasındaki çekirdekli bölümleri dolma oyacağı ile oyarak çıkartın . Elmaları geniş ve çok derin olmayan yayvan bir tenvereye alın, 2 bardak toz şekeri ile karanfilleri ekleyin ve üzerlerine elmeların yarısına gelecek kadar su ilave ederek elmaları pişirin. Su kaynadıktan sonra sık sık elmaları kontrol edin, yumaşayınca tencereden alıp bir borcam içine sıralayın.

Diğer tarafta kırmızı elmayı kabuklarını soyarak rendeliyin. Elma rendesine ceviz ve tarçın ekleyin. Hazırladığınız karışımı haşladığınız elmaların içine pay edin.

Derin bir kap içine kremayı alın ve üzerine pudra şekerini ekleyip yüksek devir mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız şekerli kremayı elmaların üzerine pay edin ve çikolata rendesi ile süsleyin.

Tatlınızı buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

0 Comments: