Malzemeler
1 paket hazır jel işkembe
3 yumurta
1 bardak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
Sirke
Tuz
Hazırlaması
İşkembeyi küçük parçalar halinde doğrayın ve 8 bardak su içinde yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayrı bir kapta yumutaların sarısını, sütü, tereyağını, tuzu çırparak karıştırın, hazırladığınız bu terbiye karışımı içine kaynayan işkembe suyundan kaşık kaşık alarak ekleyin ve terbiye karışımınızın hafif ılımasını sağlayın. Daha sonra ılık terbiyeden yine kaşık kaşık alarak bu sefer çorbanın içine ekleyin ve sürekli karıştırın. Tüm terbiyeyi ekledikten sonra çorbanıza 2 bardak sıcak su daha ekleyin ve 5-10 dakika daha kaynatın.
Sarımsakları ezin ve yeteri kadar sirke ile karıştırarak çorbanızın yanında servis yapın.
1 paket hazır jel işkembe
3 yumurta
1 bardak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
Sirke
Tuz
Hazırlaması
İşkembeyi küçük parçalar halinde doğrayın ve 8 bardak su içinde yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayrı bir kapta yumutaların sarısını, sütü, tereyağını, tuzu çırparak karıştırın, hazırladığınız bu terbiye karışımı içine kaynayan işkembe suyundan kaşık kaşık alarak ekleyin ve terbiye karışımınızın hafif ılımasını sağlayın. Daha sonra ılık terbiyeden yine kaşık kaşık alarak bu sefer çorbanın içine ekleyin ve sürekli karıştırın. Tüm terbiyeyi ekledikten sonra çorbanıza 2 bardak sıcak su daha ekleyin ve 5-10 dakika daha kaynatın.
Sarımsakları ezin ve yeteri kadar sirke ile karıştırarak çorbanızın yanında servis yapın.
0 Comments:
Post a Comment