Pazartesi, Aralık 25, 2006

Hindi Izgara




Malzemeler


Bir bütün büyük hindi gögüs

1 tatlı kaşığı hardal

1 yemek kaşığı domates suyu (veya domates salçası)

1 büyük soğan

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

Karabiber, tuz


Hazırlaması


Soğanı çok ince olacak şekilde piyazlık doğrayın, Soğanı , sarımsağı, hardalı, domates suyunu, zeytinyağını ve karabiberi karıştırarak hindinin sosunu hazırlayın.

Hindi göğüsü keskin bıçakla bir parmak kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. Dilimlediğiniz hindileri hazırladığınız sosa bulayın ve sosun içinde etleri enaz 2 saat boyunca oda sıcaklığında bekletin.


Sos içinde dinlendirdiğiniz etleri elektrikli ızgarada veya mangalda pişirin.

0 Comments: