Malzemeler
Bir bütün büyük hindi gögüs
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı domates suyu (veya domates salçası)
1 büyük soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Karabiber, tuz
Hazırlaması
Soğanı çok ince olacak şekilde piyazlık doğrayın, Soğanı , sarımsağı, hardalı, domates suyunu, zeytinyağını ve karabiberi karıştırarak hindinin sosunu hazırlayın.
Hindi göğüsü keskin bıçakla bir parmak kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. Dilimlediğiniz hindileri hazırladığınız sosa bulayın ve sosun içinde etleri enaz 2 saat boyunca oda sıcaklığında bekletin.
Sos içinde dinlendirdiğiniz etleri elektrikli ızgarada veya mangalda pişirin.
0 Comments:
Post a Comment