Salı, Aralık 26, 2006

Sarımsak saklamanın pratik yolu

Sarımsakları ihityaç duydukça soymak yerine tüm sarımsaklarınızı soyun yıkayın ve geniş ağızlı bir kavanoz içine doldurun, sarımsakların üzerini tamamen örtecek şekilde zeytinyağı dökün , kavanozun kapağını sıkıca kapatıp dolapta istediğiniz sürede saklayın. Zeytinyağı sayesinde sarımsaklarınız asla bozulmayacaktır. Bu sayede hem sarımsak kullanmak artık sizin çok pratik olacak hemde elleriniz sadece bir kez sarımsak kokacaktır.

Ayrıca saklamak için kullandığınız zeytinyağınıza sarımsak aroması sindiğinden bu yağı salatalarınıza veya yemeklerinize değişik aromalar vermek istediğinzde kullanabilirsiniz. Yanlız bu zeytinyağından kullandığınızda , kavanoz içine kullandığınız kadar zeytinyağı eklemeyi unutmayın.

0 Comments: