Sarımsakları ihityaç duydukça soymak yerine tüm sarımsaklarınızı soyun yıkayın ve geniş ağızlı bir kavanoz içine doldurun, sarımsakların üzerini tamamen örtecek şekilde zeytinyağı dökün , kavanozun kapağını sıkıca kapatıp dolapta istediğiniz sürede saklayın. Zeytinyağı sayesinde sarımsaklarınız asla bozulmayacaktır. Bu sayede hem sarımsak kullanmak artık sizin çok pratik olacak hemde elleriniz sadece bir kez sarımsak kokacaktır.
Ayrıca saklamak için kullandığınız zeytinyağınıza sarımsak aroması sindiğinden bu yağı salatalarınıza veya yemeklerinize değişik aromalar vermek istediğinzde kullanabilirsiniz. Yanlız bu zeytinyağından kullandığınızda , kavanoz içine kullandığınız kadar zeytinyağı eklemeyi unutmayın.
Salı, Aralık 26, 2006
Sarımsak saklamanın pratik yolu
gonderen yesimin tarifleri saat 08:01:00
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment