Çarşamba, Aralık 27, 2006

Fırında Ispanak

Malzemeler

1 kilo ıspanak
1 orta boy soğan
2 yumurta
3-4 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı az tuzlu beyaz peynir
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Hazırlaması

Ispanakların saplarını ayırın ve iyice yıkayarak elinizde parçalara ayırın.
Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağında soğanları üzerine tuz ve şekeri ekleyerek kavurun.
Soğanlar kavrulunca ıspanakları ekleyerek tam pişirmeden 2-3 kez çevirerek kavurun.

Kavurduğunuz ıspanağı yağladığınız bir borcam içine alın. Üzerine peyniri, karabiberi, kırmızıbiberi ekleyin.
Başka bir kapta yumurta , un ve yoğurtu çırparak karıştırın, bu karışımdan 3-4 kaşık bir kenara ayırın , kalan karışımı, ıspanak ve peynirlerin üzerine ekleyin. Elinizle tüm malzemeyi harmanlayarak karıştırın. En üste kenara ayırdığınız yoğurtlu karışımı yayarak ekleyin ve 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Püf noktası:
Ispanakların temizliğinden emin olmak için; ıspanakları yıkadıktan sonra bir süre sirkeli suda bekletin böylece tamamen temizlenecektir.

1 Comment:

Adsız said...

geliboluda se bir lokanta bile açarsın insanın baktıkça yiyesi geliyor lokanta iyi işler mesela ben yalnız yaşadığım için kendime oturup bunları yapmam am böyle bir yer olsa gider yerim:)