Malzemeler
1 adet orta boy karnıbahar
1 adet soğan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
2-3 adet çarliston biber
1 bardak süt
1 yumurta
1 kaşık un
tuz
tozşeker
Zeytinyağı
Hazırlaması
Soğanı yemeklik olarak doğrayın ve içine 1 çay kaşığı tuz ve şeker eklediğiniz zeytinyağında kavurun. Patatesi, havucu ve kabağı küp küp doğrayın. Kavrulan soğanların üzerine doğradığınız sebzeleri ekleyip 1-2 dakika kavurun daha sonra doğradığınız biberleri ekleyin.
Biberleride 1-2 dk kavurduktan sonra karnıbaharı dallarına ayırarak sebzelerin üzerine ekleyin. Bir kapta yumurtanın sarısını , unu ve sütü çırparak terbiyesini hazırlayın. Hazırladığınız terbiyeyi sebzelerin üzerine ekleyin. Suyunu kontrol edin yaklaşık gerekiyor ise 1 bardak su daha ilave ederek tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Arzu ederseniz pul biber serperek servis yapın.
Perşembe, Aralık 28, 2006
Karnıbaharlı Kış Türlüsü
gonderen yesimin tarifleri saat 20:03:00
grup Sebze Yemekleri
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment