Perşembe, Aralık 28, 2006

Karnıbaharlı Kış Türlüsü

Malzemeler

1 adet orta boy karnıbahar
1 adet soğan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
2-3 adet çarliston biber
1 bardak süt
1 yumurta
1 kaşık un
tuz
tozşeker
Zeytinyağı

Hazırlaması

Soğanı yemeklik olarak doğrayın ve içine 1 çay kaşığı tuz ve şeker eklediğiniz zeytinyağında kavurun. Patatesi, havucu ve kabağı küp küp doğrayın. Kavrulan soğanların üzerine doğradığınız sebzeleri ekleyip 1-2 dakika kavurun daha sonra doğradığınız biberleri ekleyin.
Biberleride 1-2 dk kavurduktan sonra karnıbaharı dallarına ayırarak sebzelerin üzerine ekleyin. Bir kapta yumurtanın sarısını , unu ve sütü çırparak terbiyesini hazırlayın. Hazırladığınız terbiyeyi sebzelerin üzerine ekleyin. Suyunu kontrol edin yaklaşık gerekiyor ise 1 bardak su daha ilave ederek tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Arzu ederseniz pul biber serperek servis yapın.

0 Comments: