Pazartesi, Aralık 11, 2006

Güveçte dana gulaş




Bu tarifde verilen güveçte gulaş kuzine üzerinde pişirilmiştir ve dolayısı ile etin ağır ateşte uzun süre pişmesi önemlidir.
Siz fırın kullanacaksanız bu kritere uygun ısı ve süreye dikkat etmeniz gerekecek

Malzemeler

1 kilo dana gulaş
1 adet domates
20 adet küçük arpacık soğan
5 adet patates
4 adet kurutulmuş acı kırmızı biber (damak zevkinize göre daha az da kullanabilirsiniz)
Kekik
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Tereyağı

Hazırlaması

Dana gulaşı bir tencere içinde bol su ile kaynatın. Kaynadıktan sonra suyun üzerinde oluşan köpükleri bir kevgirle toplayarak atın.
Haşlanan eti suyunu süzerek bir güveç içine alın, etlerin üzerine soğanı, kekiği, tuzu, karabiberi, kırmızı biberleri, zeytinyağını ve tereyağını koyun. Bunların üzerine eti kaynattığınız sudan bir kepçe kadar ekleyin ve kuzine üzerinde 1,5-2 saat kadar ağır ağır pişirin.
2 saat sonunda güvecinize küp küp kestiğiniz patatesleri ve domatesi ekleyerek kaşıkla bir iki kez karıştırın, güvecin suyunu kontrol edin ihtiyac varsa 1 kepçe daha et suyu ilave edin. Güvecin kapağını kapatıp patatesler pişene kadar yaklaşık 45 dakika daha pişirin.
Beklemeniz değecek,
yaklaşık 3 saat sonra resimdeki gibi harika güveçte dana gulaşınız olacaktır.Afiyet olsun




0 Comments: