Bu iddia nedeni ile herkesin kendince uyguladığı birçok yöntem vardır.
İşte bana göre püf noktaları;
Pirinçleri bol su ile yıkayın , beyaz yıkama suyu (nişastası) tamamen aksın
Yağ olarak zeytinyağı ve tereyağını karşık kullanın
Pirinçleri uzun süre kavurduktan sonra suyunu ekleyin
Suyu soğuk kullanın.
Su kaynayana kadar pirinçleri tahta kaşıkla hafifce karıştırın.
Su kaynayınca içine limon suyu ve tavuk suyu tableti ekleyin. (3 bardak pirince 1 çay kaşığı limon suyu denk gelecek şekilde)
Ateşi mümkün olduğunca kısın ve ağır ateşte pişirin.
Piştikten sonra ateşi kapatıp tencere üzerine kağıt havlu serin ve kapağını kapatıp 5-10 dakika pilavı demlendirin.
Demlenen pilavınızı tahta kaşığın sapı ile hafifce karıştırarak havalandırın daha sonra servis yapın.
Not Bilgi:
- Pirinçleri iyice yıkamak pirinçlerin üzerindeki nişasta katmanının gitmesini sağlayacak dolayısı ile yapışmayı önleyecektir.
- Tereyağını ve zeytinyağını karışık kullanmak pilavınıza değişik bir lezzet ve aroma verecektir.
- Limon suyu pirinçlerin parlak ve beyaz olmasını ayrıca birbirine yapışmamasını sağlayacaktır.
- Demlenme pilavın tane tane olmasında en önemli ve temel adımdır.
- Demlenen pilavı tahta kaşığın sapı ile karıştırmak yine pirinçlerin zedelenmeden, lapalaşmadan havalanmasını sağlayacaktır.
0 Comments:
Post a Comment