Malzemeler
15 yaprak milföy hamuru
2 adet pırasa
1 adet havuç
2 su bardağı lor peyniri
1 yumurta
Çörek otu
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlaması
Pırasaları çok ince olacak şekilde doğrayın, havucu rendenin ince tarafında rendeleyin. Bir tavanın içine az miktarda zeytinyağı koyun ve önce pırasaları çok hafif bu yağda kavurun, daha sonra havuçları ekleyin. Havuçlar suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ateşi kapattıktan sonra içine tuzu ve lor peynirini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu içi milföy hamurlarınıza paylaştırın ve hamurlarınızı istediğiniz şekilde kapattın 1 adet yumurtanın sarısını çırparak börekleriniz üzerine sürün ve üzerlerine çörek otu ekleyerek daha önceden ısıtılmış orta hararetli fırında üstleri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin.
0 Comments:
Post a Comment