Cuma, Ocak 26, 2007

Fıstıklı Toplar

Malzemeler
½ paket tereyağı
3 yemek kasıgı süt
1 yemek kasıgı nescafe
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 oda sıcaklığında yumurta (sadece sarıları)
1 paket kabartma tozu
3 su bardagı un
1 kase toz antep fıstığı

Hazırlaması
Süt,kahve ve pudra şekerini karıştırın. Nescafenenin tam olarak erimiş olmasını sağlayın.
Yağ ve yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyin ve yoğurun.
Hamur toplanmazsa birkac kaşık daha süt koyun.
20 dakika hamuru dinlendirin.
Ceviz büyüklügünde parcalar alın.
Önce yumurta akına sonra fıstığa bulayın.
175 C de 20 dakika pisirin.

0 Comments: