Cuma, Ocak 26, 2007

Cevizli Ekmek ve Kanepeler



Malzemeler

Su 80 ml
Süt 1 cup
Tam buğday unu 1 cup
Un 2 + ½ cup
Tereyağı 1 TBS
Tuz 1 tsp
Şeker 1 TBS
Instant Maya 1 + ¾ tsp
Ceviz ¼ cup
Hazırlaması


Ekmek makineleri için tarif:

Teknenin içine önce sıvıları daha sonra unu,tereyağı,tuzu ve şekeri ekleyin , mayayı unun içine açtığınız çukur içine ekleyin ve temel programda çalıştırın. İlk ikaz sinyalinden sonra cevizleri ekleyin.

Fırında pişirmek için:
Su ve ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırın daha sonra suyu azar azar ekleyip ekmeğinizi yoğurun. Yoğurma işlemi sonucunda cevizleri ekleyip tekrar yoğurun. Hamurunuz yaklaşık 2 katına ulaşana kadar üstünü ıslak bir bezle örtüp mayalandırın. (Yaklaşık 1 saat) Daha sonra ekmek formu vererek içine su dolu bir kap koyduğunuz 200 C fırında pişirin.
Kanepeler için; pişirdiğiniz cevizli ekmeği küçük dilimler halinde kesin ve her bir dilime krem peynir sürün daha sonra üzerlerini istediğiniz malzemelerle süsleyin (et salam,hindi salam,dogranmis zeytin,cherry domates,zeytin ezmesi,salatalik vs gibi)
Ölçülerin açıklaması :
TBS: yemek kaşığı
tsp: tatlı kaşığı
cup: su bardağı (240 ml)

0 Comments: