Salı, Ocak 30, 2007

Sac Kavurma


Malzemeler
1 kilo kuzu kavurmalık kuşbaşı
1 patates
2-3 adet cherry domates
2-3 adet arpacık soğan
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı salça
Tuz -Karabiber
Kırmızı biber
Kekik
Sıvı yağ

Hazırlaması

Orta boy soğanı piyazlık olarak doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın ve yaklaşık 2 çorba kaşığı sıvıyağ içinde kavurun. Sivri biberi, küp küp doğranmış patatesi ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra etleri ekleyin ve etler renk değiştirene kadar kavurun. Daha sonra arpacık soğanı, cherry domatesi,karabiberi ve kırmızı biberi ekleyip kavurmanızı düdüklü tencere içine alın. Üzerine 1 çay bardağı kaynar su ekleyip düdüklüde yaklaşık 20 dakika pişirin.
Daha sonra kavurmanızı sac tava içine alın üzerine tuzunu , kekiğini ekleyip 1-2 dakika daha kavurup servis yapın.

Püf Noktası: Ben zamanım kısıtlı olduğundan, etleri öncelikle düdüklüde pişirmeyi tercih ettim, böylelikle daha çabuk ve yumuşak oldu. Siz arzu ederseniz tüm bunları sac tava içinde , tavanın kapağı kapalı olacak şekilde kısık ateşte yapabilirsiniz, böylelikle daha lezzetli olur ancak daha uzun pişirme süresi gerekir.

Ayrıca hiçbir et yemeğine etler tamamen pişmeden tuz eklemeyin, tuzun önceden eklenmesi etleri sertleştirecektir, et yemeklerinizin tuzunu mutlaka pişirme sürenizin son 1-2 dakikasında ekleyin.

0 Comments: