Malzemeler
6 adet konturfile
6 - 7 dal haşlanmış brokoli
1/2 bardak süt
1 fincan zeytinyağı
1 küçük soğan
Tuz-karabiber
Kırmızı biber
Kekik
Hazırlaması
Haşlanmış brokoliyi, sütü, zeytinyağını, soğanı, kırmızı biberi birlikte blendırdan geçirerek sos hazırlayın. Etlerin tümünü sos ile bulayarak fırın tepsisine dizin. Kalan sosu etlerin üzerine dökün. Fırın tepsisinin üzerine folya geçirerek kapatın ve buzdolabında 24 saat bekletin. 24 saat sonunda folyoyu açarak etleri 200 C fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Etleri fırından çıkarmadan 1-2 dakika önce üzerine tuzunu, karabiberini ve kekiğini serpin.
Püf noktası: Tüm et yemeklerinde tuzu mutlaka et piştikten sonra ekleyin. Pişirme işleminin başında tuz eklemeniz durumunda et sertleşecektir.
Perşembe, Şubat 22, 2007
Brokoli soslu fırında et
gonderen yesimin tarifleri saat 09:30:00
grup Et Yemekleri
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment