Perşembe, Şubat 22, 2007

Brokoli soslu fırında et

Malzemeler

6 adet konturfile
6 - 7 dal haşlanmış brokoli
1/2 bardak süt
1 fincan zeytinyağı
1 küçük soğan
Tuz-karabiber
Kırmızı biber
Kekik

Hazırlaması

Haşlanmış brokoliyi, sütü, zeytinyağını, soğanı, kırmızı biberi birlikte blendırdan geçirerek sos hazırlayın. Etlerin tümünü sos ile bulayarak fırın tepsisine dizin. Kalan sosu etlerin üzerine dökün. Fırın tepsisinin üzerine folya geçirerek kapatın ve buzdolabında 24 saat bekletin. 24 saat sonunda folyoyu açarak etleri 200 C fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Etleri fırından çıkarmadan 1-2 dakika önce üzerine tuzunu, karabiberini ve kekiğini serpin.

Püf noktası: Tüm et yemeklerinde tuzu mutlaka et piştikten sonra ekleyin. Pişirme işleminin başında tuz eklemeniz durumunda et sertleşecektir.

0 Comments: