Pazartesi, Şubat 05, 2007

Etli Bademli Pilav

Malzemeler (6-8 kişilik)

750 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı etli biber
1 adet havuç
1 su bardağı badem
4 su bardağı pirinç
Tuz
Tane-toz karabiber
Dereotu
Limon suyu

Hazırlaması

Soğanı piyazlık olarak doğrayın, zeytinyağı içinde kavurun daha sonra dilimlenmiş sarımsağı ve kuşbaşı eti ekleyerek kavurmaya devam edin.Etler hafif renk değiştirince düdüklü tencereye alın , üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tane karabiber ekleyerek yaklaşık 30-40 dakika düdüklüde pişirin. Bu sırada bademleri bol su içinde 5 dakika haşlayın, soğutun. Soğuyan bademlerin kabuklarını soyup temizleyin.

Pirinçleri ayıklayıp yıkayın, daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağı içinde pirinçleri ve bademleri beraber iyice kavurun.

Bir başka teflon tencere içine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup önce yeşil biberleri, sonra kırmızı biberi ve havucu ekleyip kavurun. Haşladığınız etin suyunu bir bardağa alın, etleri kavurduğunuz biberlerin üzerine ekleyin. Kavurduğunuz bademli pirinci etin üstüne ekleyin. Pirinçleri kaşıkla iyice bastırın . Daha sonra kenara ayırdığınız et suyunu sıcak su ile 6 bardak suya tamamlayarak pilavınıza ekleyin. 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ve tuzu ekleyin. Çok hafif ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ateşi kapattıktan sonra tencerenin ağzını kağıt havlu ile kapatarak 5 dakika kadar demlendirin.
Pilavınız demlendikten sonra tencerenin ağzına düz büyük bir servis tabağı kapatın ve tencereyi ters çevirerek pilavı servis tabağına alın.

Püf noktası: Ben et olarak dana eti kullandım ancak biraz sert oldu , kuzu eti kullanmanızı tavsiye ederim.


0 Comments: