Malzemeler
1 şişe domates suyu
2-3 yemek kaşığı krema
5 yemek kaşığı tarhana
Erişte/Şehriye
Zeytinyağı
Tuz-Karabiber
Hazırlaması
Yaklaşık 2 yemek kaşığı zeytinyağı içinde tarhanayı kavurun, daha sonra üzerine domates suyunu ve 1 bardak suyu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Domates suyu kaynayınca içine 1-2 avuç şehriye veya erişte atın. Şehriye veya eriştelerin dibe yapışmasını engellemek için arada sırada karıştırmaya devam edin. Erişte veya şehriyeler yumuşadığında kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatarak pişirin ve yanında turşu ile beraber servis yapın.... Afiyet olsun
Çarşamba, Şubat 07, 2007
Domates Suyuna Tarhana Çorbası
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment