Perşembe, Şubat 08, 2007

Pastırma & Roka (Turkish Braeseola)

Italyan braeseola 'dan esinlenerek aklıma gelen bir tarif oldu bu. Orjinal sunumda braeseola denen italyan pastırması, permesan peynir ve adını bilemediğim bir yeşillik kullanılıyordu ancak ben tamamen Türkiyede bulunan malzemelerle benzer tadı yakaladığımı düşünüyorum. Biz roka ve pastırma tad uyumunu çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz

Malzemeler
Pastırma
Roka
Eski Kaşar
Taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı
Hazırlaması
Pastırmaları tabağa dizin, üzerine önce doğranmış rokayı, daha sonra çok ince rendelenmiş eski kaşarı serin ve üstüne 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı döküp , taze çekilmiş karabiberle tatlandırdıktan sonra servis yapın.
Yerken roka ve ve peyniri pastırmanın içine sarıp yemenizi tavsiye ederim...

0 Comments: