Malzemeler
Pancar
Sarımsak
Sirke
Tuz
Hazırlaması
Pancarları yıkayıp kabuğunu soymadan haşlayın. (Haşlama için pancarların tam üstüne gelecek kadar su kullanın .Haşlandıktan sonra soğumasını bekleyip kabuklarını soyun ve bir kavanozun içine dilimleyerek koyun.
Kavanoza haşlama suyunu, pancarların yaklaşık yarısına gelecek kadar ekleyin ve kalan kısmı pancarların en üstüne kadar sirke ile tamamlayın.
Yeteri kadar tuz ve 4-5 diş sarımsak ekleyip , kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve yaklaşık 10 gün buzdolabında bekletin.
10 gün sonunda turşunuz hazırdır
Püf Noktası: Tam kırmızı renkte turşu elde etmek için pancarları kabukları ile beraber haşlayın.
Salı, Şubat 13, 2007
Pancar Turşusu
gonderen yesimin tarifleri saat 11:32:00
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment