Salı, Şubat 13, 2007

Pancar Turşusu

Malzemeler
Pancar
Sarımsak
Sirke
Tuz

Hazırlaması

Pancarları yıkayıp kabuğunu soymadan haşlayın. (Haşlama için pancarların tam üstüne gelecek kadar su kullanın .Haşlandıktan sonra soğumasını bekleyip kabuklarını soyun ve bir kavanozun içine dilimleyerek koyun.
Kavanoza haşlama suyunu, pancarların yaklaşık yarısına gelecek kadar ekleyin ve kalan kısmı pancarların en üstüne kadar sirke ile tamamlayın.
Yeteri kadar tuz ve 4-5 diş sarımsak ekleyip , kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve yaklaşık 10 gün buzdolabında bekletin.
10 gün sonunda turşunuz hazırdır

Püf Noktası: Tam kırmızı renkte turşu elde etmek için pancarları kabukları ile beraber haşlayın.

0 Comments: