Çarşamba, Mart 14, 2007

Açık Ispanaklı Börek

Malzemeler (2 Kişilik)

1/2 kilo ıspanak
1 soğan
1 yufka
1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi
Tuz
Toz şeker
Zeytinyağı
Sarımsaklı yoğurt

Hazırlaması:

Ispanakları yıkadıktan sonra saplarını ve yapraklarını ayırın. Soğanı yemeklik olarak doğrayıp 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağında kavurun. Soğanın üzerine ıspanak saplarını , 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı tozşekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanak sapları pişince ıspanak yapraklarınıda ekleyin ve sadece 1 dakika kavurduktan sonra ateşi kapatın. Tencerinin kapağını kapatıp kendi sıcaklığı ile yaprakların yumuşamasını sağlayın.

Orta boyda ısıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve yufkanızı gergin olmayacak şekilde hafif kırışık olarak kaba serin . Kenarlardaki fazla yufkayı katlama payı bırakacak şekilde keserek alın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı su ile karıştırın. Serdiğiniz yufkayı bununla yağlayın, fazla yufkayı ufalayarak serdiğiniz yufkanın üzerine yayın ve tekrar yağlayın. Daha sonra kavurduğunuz ıspanaklı içi peynir rendesinin yarısı ile karıştırarak yufka üzerine serin , üzerine kalan peynir rendesini yayın ve yufkanın kenarlarını pizza kenarı şeklinde kıvırın. Böreğinizin üstünü 1 yemek kaşığı su ile ıslatarak önceden 220 C ye ısıtılmış fırında yufkalar kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız böreğinizin üzerini bir bezle örtüp 5 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz böreğinizi dilimleyin ve her bir dilim üzerine sarımsaklı yoğurt ve çok az zeytinyağı dökerek servis yapın.


Püf Noktası: Fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalıdır aksi taktirde böreğinizin üstü kızaracak altı kızarmayacaktır. Böreğinizin yumuşak olması için fırından çıkardıktan sonra en az 5 dakika üstü kapalı olarak dinlendirin.

0 Comments: