Salı, Mart 13, 2007

Mini Kumpirler



Malzemeler
Minik taze patatesler
Mayonez
Tereyağı
Kaşar Peyniri
Yeşil zeytin
Ketçap
Hazırlanması
Patateslerin kabuklarını iyice yıkayın ve her birini ayrı ayrı folyoya sararak 200 C fırında içleri tamamen yumuşayıp pişinceye kadar fırınlayın.
Pişen patatesin üstünü şapka şeklinde kesin, patatesin içini tatlı kaşığı ile çok derin olmayacak şekilde çıkartın.
Çıkarttığınız patates içlerini damak zevkinize göre miktarlarını ayarlayacağınız tereyağı, mayonez, kaşar peyniri ve dilimli yeşil zeytinle karıştırın. Hazırladığınız kumpir içini tekrar patateslerin içine yerleştirin ve kaşarlar eriyinceye kadar tekrar fırınlayın. Kumpirlerin üzerini ketçap ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Püf Noktası: Patateslerin içini kabukları yırtılacak kadar derinden almayın. Yeşil zeytin yerine başka iç malzemesi kullanabileceğiniz gibi birden fazla malzeme kullanmamaya dikkat edin, patateslerinizin içi zaten küçük olacağından birden fazla malzeme tekrar doldururken sorun olabilir.



0 Comments: