Pazartesi, Mart 05, 2007

Evde Yoğurt Yapımı





1 Litre sütü kaynatın ve soğumaya bırakın. Serçe parmağınız ile sıcaklığını kontrol edin, süt parmağınızı yakmayacak sıcaklığa ulaştığında içinden 1 kepçe süt alın ve 2 yemek kaşığı yoğurt ile çırparak karıştırın. Bu karışımı süte ekleyin ve hafifce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.
Tencerenin her tarafını havlu, battaniye vb kalın örtülerler sıkıca sarın. Soğuk olmayan bir ortamda oda sıcaklığında (yaklaşık 22-23 C de) 8 saat bu şekilde bekletin. 8 saat sonunda örtüleri açın ve yoğurdunuzu buzdolabına kaldırın. 24 saat buzdolabında beklettikten sonra yoğurdunuz hazırdır.

0 Comments: