Pazartesi, Mart 05, 2007

Otlu Lor Peyniri

Malzemeler

2 litre süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
4-5 yemek kaşığı yoğurt
Dereotu-nane

Hazırlaması

Sütü kaynatın, kaynadıktan sonra içine sırası ile tuzu , limon suyunu ve yoğurdu atın. Süt kesilmeye başlayacaktır. Tamamen kesildikten sonra ateşi kapatın, içine dereotunu ve naneyi atın. İyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Ilık peyniri bir peynir torbasına alın ve torbanın ağzını bağlayarak süzülmeye bırakın. Süzelme işlemi bitince ve peynir tamamen soğuyunca (yaklaşık 30 dk sonra) peynirinizi torbasından çıkartmadan tel bir süzgecin içine yerleştirin bunlarıda bir kase içine oturtarak buzdolabında bekletin. Peyniriniz buzdolabında bu şekilde bir gece bekledikten sonra yenmeye hazırdır.

Püf noktası:
Peynir torbası olarak kalın tülbentten yapacağınız bir torbayı kullanabileceğiniz gibi çok sık dokuması olmayan hafif seyrek dokumalı herhangi bir kumaşı da kullanabilirsiniz.
Ben evde kurulama bezi olarak bulundurduğum hafif seyrek dokulu bezleri kullandım.

0 Comments: