Cuma, Mart 30, 2007

Ev Yapımı Erişte


Malzemeler
3 yumurta
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlaması
Unu eleyin ortasını açıp yumurtaları ve yağı koyun. Yanlardan azar azar unu yumurtalara yedirerek yoğurun. Hamurunuz tamamen pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamuru folyoya sararak buzdolabında 1 saat bekletin. Dinlendirdiğiniz hamuru 3 parçaya ayırın ve her bir hamuru 2-3 mm olacak şekilde açın. Hamurları açarken oklavaya yapışırsa üzerini çok az unlayarak devam edin. Açdığınız hamurları 30 dakika bekleterek kurutun. Daha sonra ince şeritler halinde ince ince kesin ve yine oda sıcaklığında 30 dakika bekleterek kurutun.
30 dakika sonunda erişteleriniz pişirmek için hazırdır. Erişte tarifleri için
Erişteyi hemen pişirmeyecekseniz daha uzun süre kurutmanız gerekmektedir. (en az 2-3 gün ) . Tamamen kuruttuğunuz erişteleri bez torbalar içinde saklayın.Aksi taktirde saklama esnasında bozulacaktır

0 Comments: