Salı, Mart 20, 2007

Havuçlu Şehriye Pilavı

Bu tarif Neslihandan ... Hafta sonu Neslihan bizim için pişirdi, dün akşam ben de annemler için pişirdim , kolay, değişik ve lezzetli bir pilav

Malzemeler

2 su bardağı iri şehriye
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlaması

Tereyağını eritin ve içine 1 bardak şehriyeyi atarak rengi değişene kadar kavurun. Daha sonra kalan 1 bardak şehriyeyi ekleyip çok az kavurduktan sonra 3 bardak su ve tuzunu ekleyip pilav gibi kısık ateşte pişirin . Şehriyelerin suyunu tamamen çekmesine yakın havuçları ekleyin, 1-2 kez karıştırın ve şehriyeler suyunu tamamen çekene kadar pişirin.Ateşi kapattıktan sonra pilavınızın üzerini kağıt havlu ile örtün ve 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.

0 Comments: