Perşembe, Mayıs 24, 2007

Fasulyeli Borani

Malzemeler

1 orta boy soğan
1 kilo taze fasulye
Yoğurt
Sarımsak
Kırmızı biber
Tuz
1 çayy kaşığı şeker

Hazırlaması

Fasulyeleri ayıklayın ve boylamasına keserek inceltin. Soğanı 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağında kavurun. Kavurduğunuz soğanın üzerine tuzu, şekeri ve fasulyeleri ekleyin ve biraz daha kavurun. Daha sonra tencereye 1-2 bardak kaynar su ekleyin ve kapağını kapatarak hafif ateşte fasulyelerin iyice pişmesini sağlayın.

Fasulyeler piştikten sonra üzerini sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağında kızdırılmış kırmızı biberle süsleyerek servis yapın.

1 Comment:

Unknown said...

Askum Bidanem ,
Sen ilave etmeyi birakmişsin ama sitenin poulerligi devam ediyor,

Arkadaslardan destek ve gayret bekliyoruz.

Buranin snalda yasayan ve gelisen bir site olmasini bekliyoruz.

Sevgilerim selamlarimal

Husamettin