Çarşamba, Mayıs 30, 2007

Italyan Usulü Domates Çorbası

Malzemeler

1 şişe domates suyu
1 patates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çay bardağı krema
Yeteri kadar permesan peynir
Tuz

Hazırlaması

Domates suyunu tencereye boşaltın üzerine 4 su bardağı daha su ilave edin. Soğanı ve patatesi küp küp doğrayıp, nane,fesleğen, tuz,zeytinyağı ve sarımsakla beraber domates suyuna ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeler yumuşadıktan sonra çorbayı blendırdan geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın ve tekrar tencereye alıp içine kremayı ekleyin. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra üzerine permesan peynir serperek servis yapın.

0 Comments: