Pazartesi, Kasım 13, 2006

Ayva Tatlısı

Malzemeler
3 ayva
1 elma
toz şeker
kabuk tarçın
1 adet karanfil

Hazırlaması

Ayvaları soyun ve ortan ikiye ayırarak içlerini oyun. Ayvaları yayvan teflon bir tencereye yerleştirin ve ayvaların üstünü geçmiyecek şeklide çok az suyu ekleyin.
Herbir ayvanın içine 1 çorba kaşığı toz şeker koyun, 2-3 yemek kaşığı toz şekeride suyunun içine koyun. Suyun içine yine ayvanın ayıkladığınız çekirdeklerini, karanfili ve 1 tavla zarı büyüklüğünde kabuk tarçını koyun. Elmayı rendeleyin ve her bir ayvanın içine elma rendesi koyun.
Çok kısık ateşte ayvalar pişinceye ve rengi değişinceye kadar uzun süre pişirin. Pişirirken zaman zaman kaynayan sudan alıp ayvaların üzerine dokerek kurumamasını sağlayın.

İşin püf noktası: Ayva çekirdekleri tatlınızın kırmızı olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda ne kadar kısık ateşte ve ne kadar uzun sürede pişirirseniz tatlınız o kadar lezzetli ve kırmızı olacaktır.

Servis için öneriler: Soğuduktan sonra üzerine tarçın ve cevizi karıştırark dökebilirsiniz
veya krema ile servis yapabilirsiniz arzunuza göre...

0 Comments: