Pazartesi, Kasım 13, 2006

Patates Havuç Garnütürü


Özellikle tavuk yemeklerinin yanına güzel sebze garnütürü oluyor

Malzemeler

Patates

Havuç

Toz şeker

Sosu için : Zeytinyağı, limon, kırmızı biber, kekik, nane, hardal

Hazırlaması

Patatesleri kabuklarını soymadan tuzlu su içinde haşlayın . Pateslerin haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı toz şeker atın böylece daha lezzetli olacaktır.

Kabuklarını soyduğunuz havuçları ayrı bir tencerde sadece tuzlu içinde haşlayın.

Patatesler ve havuçlar tam olarak soğuman hatta sıcakken patateslerin kabuğunu soyun ve havuçlarla beraber kalın olarak dilimleyip servis tabağa yerleştirin.

Yukarıdaki malzemeleri iyice çırparak bir sos hazırlayın ve sıcak sebzelerin üzerine dökün.

Bu garnütürün hazırlanmasındaki püf noktaları ;Patates haşlama suyuna şeker eklemeyi unutmayın ve sosu mutlaka sıcak sebzeler üzerine dökün böylece sos sebzelerin içine iyice işleyecektir.

0 Comments: