Malzemeler
2 bardak bulgur
1 paket taze mantar
1 adet orta boy kabak
2 adet çarliston biber
3 adet orta boy domates
1 adet büyükce soğan
1 çay kaşığı toz şeker
Dereotu
Zeytinyağı
Tuz, kırmızı biber, tereyağı
Hazırlaması
Mantar dahil tüm sebzeleri küp küp doğrayın.
Soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağı içinde kavurun. Tuz ve şekeri ekleyin . Sonra sırası ile tencereye çarliston biberi,kabağı,domatesi ve mantarı ekleyin. Mantarlar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
Pişen sebzeler üzerine 2 su bardağı su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içine 1 ceviz büyüklüğünde tereyağı atın ve bulguru ekleyerek ve pişirin.
İşin püf noktası: Pilav piştikten sonra altını kapatın ve hiç karıştırmadan tencerenin ağzını kağıt havlu ile kaplayıp üzerine kapağı örtün ve 10-15 dakika bu şekilde demlendirin. Daha sonra pilavınızı tahta kaşığın sapı ile karıştırın. Böylelikle pilavınız tane tane olacaktır.
0 Comments:
Post a Comment