Pazartesi, Kasım 13, 2006

Mantarlı Bulgur Pilavı

Malzemeler

2 bardak bulgur

1 paket taze mantar

1 adet orta boy kabak

2 adet çarliston biber

3 adet orta boy domates

1 adet büyükce soğan

1 çay kaşığı toz şeker

Dereotu

Zeytinyağı

Tuz, kırmızı biber, tereyağı

Hazırlaması

Mantar dahil tüm sebzeleri küp küp doğrayın.

Soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağı içinde kavurun. Tuz ve şekeri ekleyin . Sonra sırası ile tencereye çarliston biberi,kabağı,domatesi ve mantarı ekleyin. Mantarlar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.

Pişen sebzeler üzerine 2 su bardağı su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içine 1 ceviz büyüklüğünde tereyağı atın ve bulguru ekleyerek ve pişirin.

İşin püf noktası: Pilav piştikten sonra altını kapatın ve hiç karıştırmadan tencerenin ağzını kağıt havlu ile kaplayıp üzerine kapağı örtün ve 10-15 dakika bu şekilde demlendirin. Daha sonra pilavınızı tahta kaşığın sapı ile karıştırın. Böylelikle pilavınız tane tane olacaktır.

0 Comments: