Dereotu ve maydanoz belkide en sıklıkla bozulduğu için çöpe atılan yeşilliklerdendir. Bir tutam kullanırsınız kalan kısmı buzdolabında bekleye bekleye sararır ve çöpe atılır..:))
İşte bundan kurtulmak için 2 yöntem;
Maydanozları daha uzun süre canlı ve yeşil olarak saklamak için - saplarının tamamı su içinde kalacak şekilde- içi su dolu bir şişe veya bardak içinde buzdolabında saklayın . 2-3 günde bir suyunu değiştirin. Maydanozlarınız haftalarca sararmadan canlı kalacaktır.
Dereotunu ise ince ince doğrayın ve bir buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucunuzda saklayın. Kullanacağınız zaman istediğiniz miktarda dereotunu dışarı alıp direkt kullanın . 1-2 dk içinde dereotunuzun buzları çözünecek ve ilk günkü gibi taze olacaktır.
0 Comments:
Post a Comment