Salı, Kasım 21, 2006

Sütlü Ekmek

Malzemeler

Süt 1 + ½ cup
Tereyağı 1 tsp
Un 3 + ½ cup
Tuz 1 tsp
Instant Maya 2 tsp
Program : Temel Program

Ekmek Makinesinde Yapılışı

Teknenin içine önce sıvıları daha sonra unu, tuzu ekleyin , mayayı unun içine açtığınız çukur içine ekleyin ve programı çalıştırın.

Not: Tereyağını oda sıcaklığında hafif yumuşak olarak kullanın, eritmenize gerek yoktur.

Elde yapılışı

Yukarıdaki tarif ekmek makinaları için ancak ekmek makinanız yoksa aynı formülü elde yoğurarak da yapabilirsiniz.
Tanımlar
cup: su bardağı (240 ml)
tsp: çay kaşığı silme

Malzemeleri su hariç karıştırın ve üzerine azar azar suyu ekleyerek yoğurun.Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat kadar odanın sıcak bir kısmında mayalandırmaya bırakın. Hamur ilk hacminin 2 katına çıktığında mayalanmış demektir. Mayalan hamurunuza elde şekil verdikten sonra 200 C fırında pişirme kağıdı serdiğiniz tepsi içinde pişirin. Ancak fırına koymadan önce keskin bir bıçakla ekmek üzerine derin bir kesik atın.
Ekmeğinizi pişirirken fırın içine ısıya dayanıklı bir kap içinde buz veya su koyarsanız oluşan buharla ekmeğiniz daha yumuşak pişer.
Üzeri kızarınca ekmeğinizi dışarı çıkarın ve üstünü kuru bir havlu ile örtün böylece dışı daha yumuşak olacaktır. Soğuyunca dilimleyin.

0 Comments: